Yükleniyor...
Doğal dişler çürük, dişeti hastalığı, kaza vs. gibi nedenlerle kaybedilebilir. İmplant tedavisiyle bu dişsiz boşluklara kişinin kendine aitmiş gibi yeniden “”diş” yapılabilir. İmplant tedavisi çene gelişimini tamamlamış ve genel sağlık durumu iyi olan her hastada uygulanabilir. Çok nadir görülen bazı sağlık problemlerine sahip hastalar dışında iyi ağız hijyenine sahip, diğer dental problemleri giderilmiş hastalarda implant tedavisi 35 yıldır %98’e varan başarı oranıyla uygulanmaktadır.
.. DevamıKanal tedavisi, dişlerde oluşan çatlaklar ve kırıklar, dişte meydana gelen çürükler, yanlış tedavi süreçleri, yanlış restorasyonlar sonucu dişte bulunan sinirler ve damarların canlılığını yitirmesi sonucu dişin kanallarında bulunan enfekte sinirlerin temizlenmesi, dezenfekte edilmesi ve kanal dolgu maddeleri ile doldurulmasına kanal tedavisi denir.
.. DevamıRiskli olmayan tedaviler özellikle ikinci trimesterde (4.- 6.aylar) yapılabilir.
.. DevamıDiştaşı oluşumunun temel sebebi hergün biriken bakteri plağının iyi temizlenememesidir.Etkili fırçalama ve diş ipliği kullanımına rağmen diştaşı oluşuyorsa o zaman tükrük içeriği,genetik gibi faktörlerden söz edilebilir.
.. DevamıDişeti Kanaması, diş eti İltihabının en önemli göstergesidir. Mutlaka Diş Hekiminize Başvurunuz.
.. DevamıDiş sıkmayı engelleyen gece plakları kullanılabilir. Bazı durumlarda çiğneme kaslarına yapılan botoks uygulamaları da etkilidir.
.. DevamıDiş beyazlatması sonrası ilk günlerde dişler renk değişiklerine hassastır. Doktorunuzun önerdiği süre boyunca sigaraya ve renkli yiyecek ,içeceklere dikkat edilmelidir.
.. DevamıKanal tedavisi çok büyük bir oranda 1 yahut 2 seansta biter. Sadece dişte akut enfeksiyon varsa (apse), ateş , halsizlik gibi sistemik belirtiler görülüyorsa kök kanallarının içerisine daha uzun süreler kalacak dezenfektan ilaçların konması gerekebilir. Böyle durumlarda da 3-4 seansda biter.
.. DevamıDiş eti hastalıkları, eski uyumsuz protezler, altında çürük oluşmuş yada kırık dolgular , dildeki çeşitli hastalıklar ağız kokusu sebebi olabilir.Diş hekimi muayenesinde bir sebep bulunamazsa KBB ve Dahiliye doktorlarına gözükmek gerekebilir.
.. Devamı