Yükleniyor...


Diş Sıkma Tedavisi

Diş sıkma rahatsızlığı son dönemlerde çok sık rastladığımız bir hastalık olarak karşımıza çıkmaktadır. Diş sıkma alışkanlığının en önemli nedeni ise strestir. Stresli bir yaşam tarzı olan kişilerde görülme ihtimali daha yüksektir. Bu rahatsızlık hayatımızın genelinde olabilmekle birlikte, dönemsel olarak ta gerçekleşebilir. Diş sıkma rahatsızlığı olan kişilerde çene kaslarının kasılmasıyla çene eklemine yük gelmesi, baş boyun ve şakak bölgesindeki kasların kasılması söz konusu olur. Geceleri vücudun tam dinlenme pozisyonunda tüm kasların kasılmadan beklemesi gerekiyorken, strese bağlı olarak kaslar kasılı bir şekilde kalması büyük bir enerji ihtiyacı gerekmektedir.  Ertesi gün yorgunluk ve halsizlik hissedilmesi olasıdır.

Diş sıkma rahatsızlığını fark ettiğimiz zaman ne yapmalıyız?
Diş sıkma rahatsızlığını fark ettiğimizde öncelikle diş hekiminize başvurmanız gerekmektedir. Diş sıkma rahatsızlığının tedavisinde farklı yöntemler mevcuttur ancak bunların en başarılılarından bir tanesi “Çene Botoksu” (Masseter Botoksu) dur.

Çene Botoksu
Çene botoksu aşırı aktivite gösteren çene kaslarına botoks malzemesi kullanarak, belirli bir süre fonksiyonunun azaltılmasıdır. Bu dönem içerisinde yeme ve konuşma hareketlerinde kısıtlanma yaşanmazken, diş sıkma aktivitesini belirli süre tamamen ortadan kalkmaktadır.

Çene Botoksu ne kadar süre etkilidir?
Çene botoksu ilk 3 gün sonra etkisi başlayıp 10 günün sonunda etkisi maksimuma ulaşmaktadır. Botoksun içeriğine bağlı olarak etkisi 4-6 ay civarında sürmektedir. 6 ay sonrasında hekim tarafından tekrar yapılması gerekliliği tespit edilip, ihtiyaç halinde tekrar uygulama yapılabilir.

Hızlı iletişim
İletişim Formu
Hızlı iletişim