Yükleniyor...
Dişler üzerindeki renklenmelerin çeşitli sebepleri vardır. Süregelen zamanda renklendirici gıda ve sıvıların (sigara, çay, kahve, elektronik sigara vs.) düzenli tüketimine bağlı olarak dişlerde sarı– kahve lekelenme olabileceği gibi; doğum sırasında anne karnında veya gelişim çağında antibiyotik kullanımına ayrıca da travmaya bağlı olarak da renk değişimi görülebilir. Kanal tedavisi uygulanan dişlerde yıllar içerisinde grimsi renk değişimi oluşabildiği de öngörülebilen bir durumdur.
Diş beyazlatma dişlere zarar verir mi? Kimlere uygulanabilir?
Diş beyazlatma işlemi dişin en dış tabakasında gerçekleşir. İşlem öncesinde dişlerin beyazlatma için uygun olup olmadığı alanında uzman hekim tarafından detaylı olarak kontrol edilmelidir. Diş yüzeyindeki mine çatlağı, çürük, eski renklenmiş dolgular beyazlatma öncesi tedavi edilmeli ve hastaya bu konuda bilgi verilmelidir. Bazı hastalarda çeşitli nedenlere bağlı olarak dişin en dış tabakası incelmiş yer yer hassaslaşmaya başlamış olabilir. Bu tür vakalar diş beyazlatma işlemi için uygun değildir. Bunların haricinde diş etlerinde çekilmeleri olan hastalara, diş etlerini ve kök yüzeylerini koruyacak şekilde diş beyazlatma işlemi uygulanabilir.
Diş beyazlatma işlemi nasıl yapılmaktadır? Yan etkisi var mıdır?
Diş beyazlatma işlemi kesinlikle bir diş hekimi kontrolünde yapılması gerekmektedir. Hekim uygun görürse klinik dışında da ev tipi beyazlatma işlemi de yapılabilir. Ofis tipi beyazlatma, klinikte hekim kontrolünde uygulanır. Beyazlatma ajanının içindeki beyazlatıcı etken madde oranı, ev tipi olana göre çok daha yüksektir. Bu sayede daha kısa sürede etkili bir beyazlatma sağlamak mümkündür. Bir seans 20 dakika olmak üzere 2 veya 3 seans şeklinde, hastanın istediği beyazlık aşamasına ulaşıncaya kadar işleme devam edilir.Ev tipi beyazlatma işlemi tek başına yapılabileceği gibi ofis tipi beyazlatmanın etki süresini uzatmak veya desteklemek için de yapılabilir.