Yükleniyor...


Çocuklarda Diş Temizliği

Çocuklarda Diş Temizliği Sırasında Nelere Dikkat Edilmelidir ?


İki yaşından itibaren çocuklara diş fırçalama alışkanlığı, aşama aşama kazandırılabilir. İlk başlarda bu işlemleri ebeveynlerin yapması gerekir. Çocuk için uygun olacak bir diş fırçası ve macunu seçilmelidir. Yumuşak uçlu olan bu fırçalar, ağza zarar vermeyecektir. Bir süre bu şekilde devam eden sürecin ilerleyen aşamasında çocuklar, kendi dişlerini fırçalayabilecektir. Bu aşamada aile bireylerinin aynı anda diş fırçalaması, eğlenceli anlar ortaya çıkarabilir. Küçük yaştaki çocuklara diş fırçalama etkinliği eğlenceli bir şekilde tanıtılırsa zorluk çekilmeyecektir.


Çocuklarda Diş Temizliği Gerekli Midir ?


Çocuklarda diş temizliği, ilerleyen yaşlarda görülebilecek birçok problemi engellediğinden ötürü önemli ve gereklidir. Yukarıda da belirttiğimiz üzere aile içinde başlayan bakım ve temizlik, gerekli durumlarda diş hekimlerine de taşınmalıdır.


Düzenli Bakım ve Kontrol


Uzman diş hekimleri tarafından yapılan diş temizletme işlemleri, çocuklar için de gerekli görülebilir. Diş fırçası, diş macunu ve diş ipi ile gerçekleştirilen temizliğin yeterli olmadığı durumlarda, doğru beslenme uygulanmadığında, genetik nedenlerden ya da alışkanlıklardan ötürü oluşabilecek tartarlarda diş hekimleri tarafından temizletme işlemi yapılmalıdır. Oluşabilecek problemler sonucu çocuklarda kanal tedavisi gibi uygulamalar, zorunlu hale gelebilir.


Diş Kırılmalarında Ne Yapılmalı ?


Çocuklarda diş kırılmaları kimi zaman fark edilmeyebilir. Ancak belirli aralıklar ile çocuğun dişleri kontrol edilmeli. Diş kırılması fark edildiği andan itibaren acil bir şekilde diş hekimi ile irtibata geçilmelidir. Diş hekimine durum detaylı bir şekilde anlatılmalı ve gerekli işlemler başlatılmalıdır.

Ne Sıklıkla Diş Hekimine Gidilmelidir ?


Yetişkinlerde olduğu gibi çocukların da düzenli bir şekilde diş hekimine gitmesi oldukça önemlidir. Özellikle gelişme dönemlerinde çene ve ağız yapısının doğru bir şekilde geliştiğinden emin olmak için en az 6 ayda bir diş hekimi ziyareti yapılmalıdır. Bunun yanı sıra çocuk diş temizliği de titiz bir şekilde sürdürülmelidir.


Süt Dişlerinin Önemi


Süt dişleri çocukların büyümelerinin en aktif olduğu zamanda çıkmaya başlar. Genellikle 6. ayda süt dişlerinin çıktığını görebiliriz. Süt dişleri zaman içerisinde düşer ve yerini yeni dişlere bırakır. Bu durum yaklaşık 12 yaşına kadar devam etmektedir. Süt dişleri ağız ve çene yapısının gelişmesinde oldukça önemlidir. Bundan dolayı bu dönem içerisinde süt dişlerinin çıkması ve düşmesi dikkatli bir şekilde takip edilmelidir.

Hızlı iletişim
İletişim Formu
Hızlı iletişim